Piece do pizzy neapolitańskiej charakteryzują się bardziej tradycyjną budową jak również wyższą temperaturą pracy czyli 530 stopni Celsjusza i podłożem „Biscotto di Sorrento” Polecamy piec Italforni Caruso jako jedyny elektryczny piec do pizzy z certyfikatem AVPN (Associazione Verace Pizza napoletana)
Showing 1–12 of 13 results
Piece do pizzy neapolitańskiej charakteryzują się bardziej tradycyjną budową jak również wyższą temperaturą pracy czyli 530 stopni Celsjusza i podłożem „Biscotto di Sorrento” Polecamy piec Italforni Caruso jako jedyny elektryczny piec do pizzy z certyfikatem AVPN (Associazione Verace Pizza napoletana)
Pizza neapolitańska znana również jako pizza w stylu neapolitańskim, to styl pizzy z pomidorami i serem mozzarella. Pomidory muszą być pomidorami San Marzano lub Pomodorino del Piennolo del Vesuvio. Te specjalne pomidory rosną na równinach wulkanicznych na południe od Wezuwiusza. Serem musi być Mozzarella di Bufala Campana lub fior di latte. Fior di latte to mozzarella z mleka krowiego wytwarzana zgodnie z procedurą. Sztuka pieczenia pizzy neapolitańskiej została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO
Piece do pizzy neapolitańskiej muszą spełniać dwie fundamentalne zasady. Temperatura pracy musi przekraczać 500 stopni Celsjusza a najlepiej osiągać 530 stopni Celsjusza. Musisz pamiętać o Biscotto bez którego nie upieczesz pizzy neapolitańskiej.
Oferujemy piece na podstawie szkieletowej i piece na podstawie szafkowej z garownią albo neutralną szafką na pojemniki i akcesoria.
Jeśli szukasz elektryczna pieca do pizzy neapolitańskiej do małego lokalu, food trucka albo chcesz rozszerzyć ofertę w swojej pizzerii, koniecznie sprawdź ofertę pieców Stima Revolution.