Piece z obrotowym spodem

Piece z obrotowym spodem

Piece do pizzy z obrotowym spodem to nowa generacja elektrycznych pieców do pizzy. Cuppone Giotto jak również jego mniejsza wersja Cuppone Mantegna to piece wyposażone w obrotowy talerz szamotowy.

Filtry
Pojemność
Producent
Zasilanie

Piec do pizzy nie wymagający obracania pizzy w trakcie wypieku?

Piece do pizzy z obrotowym spodem to nowa generacja elektrycznych pieców do pizzy. Cuppone Giotto jak również jego mniejsza wersja Cuppone Mantegna to piece wyposażone w obrotowy talerz szamotowy. Obrotowe podłoże szamotowe zwalnia nas z obowiązku obracania pizzy w piecu w trakcie wypieku. Piec wykonuje za nas funkcje obracania pizzy co w rezultacie przekłada się na równomierny wypiek bez ingerencji łopaty. Dodatkowo, oszczędza nasze pieniądze ponieważ nie musimy angażować człowieka do pilnowania pizzy w trakcie wypieku i co ważne, nie tracimy ciepła przy otwieraniu drzwiczek do obracania pizzy.

Piece do pizzy Cuppone Giotto posiadają elektroniczne sterowanie dzięki któremu możemy precyzyjnie ustawić temperaturę górnych i dolnych elementów grzewczych. Możliwość niezależnej regulacji temperatury górnej i dolnej części komory zapewni Tobie większą kontrolę nad procesem pieczenie i lepsze dopasowanie ustawień pieca do doskonałego wypieku Twojej pizzy.

Panel sterowania w piecu do pizzy Giotto umożliwia ustawienia prędkości z jaką podłoże szamotowe się obraca. Dodatkowo, elektroniczny panel pozwala nam wybrać kierunek obrotu. W razie awarii elektroniki, Piec został wyposażony w awaryjny, elektromechaniczny panel sterowania umożliwiający pracę!

Piec Cuppone Giotto może zostać przystosowany do wypieku pizzy neapolitańskiej. Producent oferuje pakiet Napoli Kit dzięki któremu piec otrzyma wzmocnione elementy grzewcze i podłoże szamotowe odpowiednie do wypieku pizzy neapolitańskiej w wyższych temperaturach.

 

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4