Dział poświęcony urządzeniom do mechanicznej obróbki ciasta. Znajdziemy tutaj zaokrąglarki i dzielarko zaokrąglarki do ciasta idealnie nadające się do większych pizzerii czy piekarni. Posiadamy również prasy do ciasta do pizzy i wałkownice stołowe jak również wolnostojące
Wyświetlanie 1–12 z 36 wyników
W gastronomii czas wykonywania poszczególnych zadań jest ważnym elementem sukcesu firmy. Zastosowanie proponowanych przez nas maszyn do ciasta na pizzę przekłada się na zwiększenie szybkości i efektywności przyrządzania dań. Automatyzacja procesu wałkowania, krojenia czy zaokrąglania ciasta nie tylko oszczędza czas, ale także zapewnia powtarzalność. Kolejną ważną korzyścią jest odciążenie personelu, który więcej czasu może poświęcić na bardziej wymagające zadania. Tym samym automatycznie podnosi się standard serwowanych dań i wzrasta satysfakcja klientów.
Sprzęt kuchenny powinien być odpowiednio dopasowany zarówno do potrzeb lokalu, jak i rodzaju przygotowywanych dań. Kryteria te dotyczą także profesjonalnych maszyn do ciasta na pizzę. Z doświadczenia wiemy, że wybór odpowiedniej zaokrąglarki do ciasta może znacząco poprawić efektywność działania pizzerii. W naszej ofercie dostępne są różnorodne modele sprzętu w wersji automatycznej i półautomatycznej. Oprócz sposobu działania maszyny te różnią się liczbą przygotowywanych porcji oraz zakresem wagi ciasta.
Wykorzystanie nowoczesnych technologii zrewolucjonizowało tradycyjny proces przygotowywania pizzy. Dzięki prasom i wałkownicom można automatycznie regulować grubość ciasta, które finalnie jest odpowiednio kruche lub miękkie. W nowoczesnych modelach tego typu sprzętu możliwe jest również wykonanie pizzy w co najmniej kilku rozmiarach. Warto podkreślić, że wałkownice świetnie nadają się do przygotowywania ciasta nie tylko na włoski specjał, ale też makaron, chleb czy francuskie desery.
W naszej ofercie oprócz profesjonalnego sprzętu do przygotowywania pizzy można znaleźć też urządzenia ułatwiające przygotowywanie makaronu. Chcąc tworzyć autentyczną włoską kuchnię, warto zaopatrzyć się w maszyny, które umożliwią produkcję jednego z podstawowych składników dań rodem z Italii. Korzystanie z urządzeń do makaronu to okazja do tworzenia świeżych i smacznych produktów na miejscu, co znacząco podnosi poziom oferowanych dań. Dodajmy, że własna produkcja nie tylko przyciąga miłośników włoskiej kuchni, ale również umożliwia pełną kontrolę nad składnikami i formą serwowanych potraw.
Najważniejszymi kryteriami doboru sprzętu do pizzy jest wielkość lokalu oraz panujący w nim ruch. Aby zatem wybrać odpowiedni model zaokrąglarki, wałkownicy czy prasy do ciasta, konieczne jest wykonanie szacunkowej analizy liczby klientów, dostępnego w kuchni miejsca oraz budżetu przewidzianego na wyposażenie. Wszystkie dostępne u nas maszyny opatrzone są szczegółowymi opisami, jednak w przypadku pytań bądź wątpliwości zawsze mogą Państwo skonsultować się z naszymi ekspertami. Z chęcią podpowiemy, jaki model wybranego sprzętu warto wziąć pod uwagę.
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą maszyn do ciasta na pizzę, chleb oraz makarony. Odpowiednio dobrany sprzęt zwiększy efektywność pracy w Państwa lokalu oraz zadowolenie klientów z serwowanych dań. Zapraszamy do zakupów na stronie internetowej lub odwiedzenia naszego showroomu w Warszawie, gdzie prezentujemy dostępne prasy, wałkownic i zaokrąglarki.