Maszyny do ciasta na pizzę

Maszyny do ciasta na pizzę

Dział poświęcony urządzeniom do mechanicznej obróbki ciasta. Znajdziemy tutaj zaokrąglarki i dzielarko zaokrąglarki do ciasta idealnie nadające się do większych pizzerii czy piekarni. Posiadamy również prasy do ciasta do pizzy i wałkownice stołowe jak również wolnostojące

Wyświetlanie 1–12 z 36 wyników

Automatyczna prasa do ciasta do pizzy o średnicy do 50 cm i 45 cm z rantem, 503x724x768, Sigma Sprizza AutomaticAutomatyczna prasa do ciasta do pizzy o średnicy do 50 cm i 45 cm z rantem, 503x724x768, Sigma Sprizza Automatic

Automatyczna prasa do ciasta do pizzy o średnicy do 50 cm i 45 cm z rantem, 503x724x768, Sigma Sprizza Automatic

51499,00  netto
63343,77  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 11 porcji od 300-650 g, 618x736x973, Sigma DR 11Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 11 porcji od 300-650 g, 618x736x973, Sigma DR 11

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 11 porcji od 300-650 g, 618x736x973, Sigma DR 11

28908,00  netto
35556,84  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 14 porcji od 150-320 g, 618x736x973, Sigma DR 14Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 14 porcji od 150-320 g, 618x736x973, Sigma DR 14

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta do 14 porcji od 150-320 g, 618x736x973, Sigma DR 14

28116,00  netto
34582,68  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 605x660x1420, Sigma SPA 15Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 605x660x1420, Sigma SPA 15

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 605x660x1420, Sigma SPA 15

77220,00  netto
94980,60  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 605x660x1420, Sigma SPA 22Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 605x660x1420, Sigma SPA 22

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 605x660x1420, Sigma SPA 22

77220,00  netto
94980,60  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 605x660x1420, Sigma SPA 30Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 605x660x1420, Sigma SPA 30

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, automatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 605x660x1420, Sigma SPA 30

77220,00  netto
94980,60  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 15 porcji od 150-360 g, 670x600x2030, Sigma SPM 15Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 15 porcji od 150-360 g, 670x600x2030, Sigma SPM 15

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 15 porcji od 150-360 g, 670x600x2030, Sigma SPM 15

41976,00  netto
51630,48  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 22 porcji od 60-220 g, 670x600x2030, Sigma SPM 22Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 22 porcji od 60-220 g, 670x600x2030, Sigma SPM 22

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 22 porcji od 60-220 g, 670x600x2030, Sigma SPM 22

41976,00  netto
51630,48  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 30 porcji od 40-135 g, 670x600x2030, Sigma SPM 30Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 30 porcji od 40-135 g, 670x600x2030, Sigma SPM 30

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, manualna, do 30 porcji od 40-135 g, 670x600x2030, Sigma SPM 30

41976,00  netto
51630,48  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 15Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 15

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 15 porcji od 150-360 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 15

51480,00  netto
63320,40  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 22Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 22

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 22 porcji od 60-220 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 22

51480,00  netto
63320,40  brutto
Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 30Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 30

Dzielarko zaokrąglarka do ciasta, półautomatyczna, do 30 porcji od 40-135 g, 680x660x1420, Sigma SP 3/4 A 30

51480,00  netto
63320,40  brutto

Korzyści z automatyzacji produkcji ciasta

W gastronomii czas wykonywania poszczególnych zadań jest ważnym elementem sukcesu firmy. Zastosowanie proponowanych przez nas maszyn do ciasta na pizzę przekłada się na zwiększenie szybkości i efektywności przyrządzania dań. Automatyzacja procesu wałkowania, krojenia czy zaokrąglania ciasta nie tylko oszczędza czas, ale także zapewnia powtarzalność. Kolejną ważną korzyścią jest odciążenie personelu, który więcej czasu może poświęcić na bardziej wymagające zadania. Tym samym automatycznie podnosi się standard serwowanych dań i wzrasta satysfakcja klientów.

Porównanie zaokrąglarek do ciasta

Sprzęt kuchenny powinien być odpowiednio dopasowany zarówno do potrzeb lokalu, jak i rodzaju przygotowywanych dań. Kryteria te dotyczą także profesjonalnych maszyn do ciasta na pizzę. Z doświadczenia wiemy, że wybór odpowiedniej zaokrąglarki do ciasta może znacząco poprawić efektywność działania pizzerii. W naszej ofercie dostępne są różnorodne modele sprzętu w wersji automatycznej i półautomatycznej. Oprócz sposobu działania maszyny te różnią się liczbą przygotowywanych porcji oraz zakresem wagi ciasta.

Innowacje w sprzęcie do obróbki ciasta

Wykorzystanie nowoczesnych technologii zrewolucjonizowało tradycyjny proces przygotowywania pizzy. Dzięki prasom i wałkownicom można automatycznie regulować grubość ciasta, które finalnie jest odpowiednio kruche lub miękkie. W nowoczesnych modelach tego typu sprzętu możliwe jest również wykonanie pizzy w co najmniej kilku rozmiarach. Warto podkreślić, że wałkownice świetnie nadają się do przygotowywania ciasta nie tylko na włoski specjał, ale też makaron, chleb czy francuskie desery.

Maszyny do innych włoskich dań

W naszej ofercie oprócz profesjonalnego sprzętu do przygotowywania pizzy można znaleźć też urządzenia ułatwiające przygotowywanie makaronu. Chcąc tworzyć autentyczną włoską kuchnię, warto zaopatrzyć się w maszyny, które umożliwią produkcję jednego z podstawowych składników dań rodem z Italii. Korzystanie z urządzeń do makaronu to okazja do tworzenia świeżych i smacznych produktów na miejscu, co znacząco podnosi poziom oferowanych dań. Dodajmy, że własna produkcja nie tylko przyciąga miłośników włoskiej kuchni, ale również umożliwia pełną kontrolę nad składnikami i formą serwowanych potraw.

Jak dokonać wybory urządzeń do własnej pizzerii?

Najważniejszymi kryteriami doboru sprzętu do pizzy jest wielkość lokalu oraz panujący w nim ruch. Aby zatem wybrać odpowiedni model zaokrąglarki, wałkownicy czy prasy do ciasta, konieczne jest wykonanie szacunkowej analizy liczby klientów, dostępnego w kuchni miejsca oraz budżetu przewidzianego na wyposażenie. Wszystkie dostępne u nas maszyny opatrzone są szczegółowymi opisami, jednak w przypadku pytań bądź wątpliwości zawsze mogą Państwo skonsultować się z naszymi ekspertami. Z chęcią podpowiemy, jaki model wybranego sprzętu warto wziąć pod uwagę.

Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą maszyn do ciasta na pizzę, chleb oraz makarony. Odpowiednio dobrany sprzęt zwiększy efektywność pracy w Państwa lokalu oraz zadowolenie klientów z serwowanych dań. Zapraszamy do zakupów na stronie internetowej lub odwiedzenia naszego showroomu w Warszawie, gdzie prezentujemy dostępne prasy, wałkownic i zaokrąglarki.