Piec cukierniczo-piekarniczy z serii Convotherm 4Bake z dotykowym intuicyjnym panelem sterowania wyposażony w automatyczny system myjący. Piec 4Bake przeznaczony jest do piekarni i cukierni. Convotherm 4Bake został dostosowany pod względem prowadnic które mają standardowy piekarniczy wymiar 600×400 jak również jego panel sterowania ma wgrane oprogramowanie idealnie dostosowane do wypiekania wyrobów cukierniczych i piekarnicznych.
Cena pieca zawiera : Dostawę, montaż oraz szkolenie personelu z prawidłowej eksploatacji oraz szkolenie kucharskie z optymalnego wykorzystywania funkcji urządzenia !
Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiada:
• system ACS+ gwarantujący doskonałe nasycenie parą, automatyczne dostosowanie wilgotności w trybie konwekcyjno-parowym oraz szybkie i równomierne przenoszenie ciepła w gorącym powietrzu, czego wynikiem jest idealny, równomierny klimat w komorze pieczenia dla wszystkich produktów, począwszy od warzyw, poprzez mięso i ryby aż do dodatków i wyrobów piekarniczych, z funkcjami dodatkowymi takimi jak:
– Crisp&Tasty (odwilżanie na 5 poziomach)
– BakePro (funkcja pieczenia na 5 poziomach)
– HumidityPro (nawilżanie na 5 poziomach)
– pięć poziomów prędkości wentylatora
• system sterowania dotykowego za pomocą 9-cio calowego ekranu z konfigurowalnym interfejsem
• w pełni zautomatyzowany system mycia ConvoClean+ z trybami: eko, ekspres i standard, a na życzenie również z indywidualnym dozowaniem
• złącze Ethernet/LAN
• automatyczne gotowanie za pomocą przycisków szybkiego wyboru Press&Go dzięki któremu wprowadzanie danych takich jak: wielkość, stopień zarumienienia lub temperatura wewnątrz produktu nie jest konieczne
• elastyczną funkcję regeneracji z wyborem wstępnym dla a la carte, wózka bankietowego z talerzami lub pojemnikami GN
• zintegrowany program easySystem z rozróżnieniem na tryb managera i obsługi – jako rozwiązanie dla restauracji sieciowych
• 35 profili piekarnicznych, 14 profilki dla delikatesów i punktów z wypiekami słodkimi
• pomoc na ekranie ze zorganizowaną tematycznie funkcją wideo
• funkcję zarządzania załadunkiem TrayTimer zapewniającą doskonałe wyczucie czasu od pierwszego do ostatniego wsadu
• funkcję Cook&Hold, która na koniec procesu obniża automatycznie temperaturę co zapewnia gotowanie i utrzymywanie w cieple w ramach jednego procesu
• gotowanie Delta-T/gotowanie niskotemperaturowe umożliwiające najdelikatniejsze gotowanie również podczas nocnego gotowania
• złącze USB umieszczone z przodu urządzenia za automatyczną zaślepką IPX 5, która zamyka się samoczynnie po wyjęciu nośnika w celu zapewnienia ochrony przed strugami wody umożliwiające prostą aktualizację, wgrywanie profili gotowania i grafik oraz odczyt danych HACCP.
W urządzeniu zastosowano technologię HygienicCare obejmującą wszystkie istotne elementy, z którymi użytkownik ma kontakt – powierzchnia uchwytu drzwi i rolowany prysznic ręczny są wykonane z innowacyjnego materiału, wzbogaconego jonami srebra co zapewnia stałe działanie antybakteryjne i redukuje przenoszenie bakterii.
Producent | |
---|---|
Sposób wytwarzania pary | Natryskowy |
Model | 4BAKE6.10 |
Zasilanie | elektryczne |
Linia | |
Rodzaj pojemników | 600 x 400 EN |
Ilość półek | 5 |
Napięcie zasilania | 400 V |
Automatyczne mycie | Tak |
Szkolenie kucharskie | Tak |
Sterowanie | Dotykowe |
Sonda potraw | Tak |
Układ prowadnic | Wzdłużny |
Szerokość (mm) | 875 |
Głębokość (mm) | 792 |
Wysokość (mm) | 786 |
Moc elektryczna (kW) | 1.1 |
Waga (kg) | 111 |
Pomagamy naszym Klientom w formalnościach związanych z leasingiem. Współpracujemy z Europejskim Funduszem Leasingowym, LeaseLink oraz PKO Leasing. Minimum formalności, szybka decyzja dotycząca leasingu, indywidualny opiekun – to wszystko zapewniamy naszym Klientom.
Dowiedz się więcej o ofercie leasingowej