Na dobrą pizzę składa się odpowiednie dobranie składników, akcesoriów i urządzeń takich jak piece czy miesiarki do ciasta.
Oferujemy szkolenia dla Państwa personelu. Współpracujemy z renomowanym, certyfikowanym Pizzaiolo, który może przeprowadzić dla Państwa szkolenie na naszych urządzeniach z dowolnej tematyki oraz dowolnego etapu produkcji pizzy. Szkolenia mogą odbywać się na naszych urządzeniach ale również w Państwa lokalu. Czasami błąd leży w umiejętnościach personelu a czasami personel ma źle dobrany albo wadliwy sprzęt uniemożliwiający osiągnięcie oczekiwanych rezultatów. Poniżej znajdziecie Państwo 3 zakładki które naprowadzą nas na Państwa potrzeby. Jeśli otwieracie Państwo nową pizzerie, chcecie usprawnić czy też zmodernizować obecnie działający lokal lub po prostu zorganizować szkolenie dla swoich pracowników, jesteśmy do Państwa dyspozycji i zachęcamy do kontaktu.
Nasze szkolenia na włoskiego Pizzaiolo zwanego w Polsce także Pizzerem, zbudowaną są z 3 etapów. Kurs na Pizzaiolo składa się z części teoretycznej, technologicznej i praktycznej. Nauczymy Was jak dobrać produkty a których produktów unikać, jak przygotować ciasto od mąki, przez hydracje po garowanie. Pokażemy jak prawidłowo rozgniatać ciasto aby zachować jego napowietrzenie przed nałożeniem dodatków i wsadzeniem do pieca. Nauczymy przygotowywać i wypiekać tradycyjną włoską pizzę jak również pizzę neapolitańską. Pizza tradycyjna i pizza neapolitańska to dwie różne pizze: zaczynając na cieście i procesie jego przygotowania, kończąc na piecu który jest wyposażony w inne podłoże jak również pracuje w wyższych temperaturach. Posiadamy własną salę szkoleniową która również jest naszą wzorcownią. Dysponujemy dwoma piecami do pizzy tradycyjnej i do pizzy Neapolitańskiej. Posiadamy odpowiednio dobrane miesiarki do ciasta zapewniające odpowiednie napowietrzenie ciasta. Dla bardziej wymagających kursantów, dysponujemy również szafą garowniczą z nawilżaniem. Kursy na włoskiego Pizzaiolo czyli mistrza pizzy są prowadzone przez „Maestro Instrutore” Pizzaiolo z 20-letnim doświadczeniu i stażu w we Włoszech