Dwuramienne miksery do ciasta charakteryzują się pracą imitującą naturalny proces wyrabiania ciasta metodą ręczną czyli ugniatanie, podnoszenie, rozciąganie i składanie ciasta. Ta metoda powoduje że ciasto jest bardziej napowietrzone co prowadzi do szybszego rozrostu i zwiększenia objętości. Miksery dwuramienne gwarantują stałą niską temperaturę w trakcie ugniatania. Miksery dwuramienne nadają się do ciast o wysokim poziomie hydracji.
Showing all 6 results
W mikserze dwuramiennym, ciasto jest pobierane ze zbiornika i podciągane do góry, a następnie uwalniane. Ruch od góry do dołu pozwala na wprowadzenie do ciasta dużej ilości powietrza, uzyskując większe natlenienie niż w przypadku ciast wytwarzanych za pomocą innych typów mikserów do ciasta.
Oferowane przez nas miesiarki dwuramienne zostały wyposażony w szereg istotnych innowacji w porównaniu z tradycyjnymi mikserami spiralnymi. Po pierwsze, mikser dwuramienny gwarantuje większą wydajność i jest bardziej przyjazny dla środowiska, ponieważ nie wymaga oleju do przekładni. W rzeczywistości Sigma IBT posiada przekładnie techno-polimerowe, które nie wymagają oleju, oferując korzyści w zakresie żywotności i cichej pracy. Sigma IBT wykonuje 30 uderzeń/minutę na pierwszej prędkości i 60 uderzeń/minutę na drugiej prędkości. Standardowe cechy wszystkich miesiarek dwuramiennych produkowanych przez Sigma obejmują samohamowny silnik i elementy poruszające się na łożyskach kulkowych. Miksery dwuramienne Sigma są również wyposażone w ramiona ze stali nierdzewnej.