Prasy do ciasta to praktyczne urządzenia w pizzeriach w których jest większy ruch, gdyż pozwalają nam skrócić czas i wysiłek wymagany do rozwałkowania ciasta do danej średnicy. Oferujemy prasy do ciasta automatyczne i półautomatyczne które jednym ruchem rozwałkują nam ciast do ustawionej średnicy od 30 do 50 cm. Istnieje możliwość zamówienia prasy do ciasta do pizzy z rantem i bez rantu.
Showing all 8 results
Oferujemy wyselekcjonowane prasy do ciasta znanych i renomowanych producentów Sigma i Cuppone. Cuppone oferuje wysokiej jakości prasy do pizzy o średnicy od 30 do 50 cm z rantem i bez rantu. Prasy do pizzy Cuppone są standardowym rozwiązaniem, znanym na rynku lecz, wykonany w bardzo wysokim standardzie. Prasy do pizzy Cuppone mechanicznie zgniatają ciasto do pizzy. Dodatkowo, mają funkcje zgrzewania która ma służyć do ścięcia skrobii na powierzchni ciasta.
Prasy do pizzy marki Sigma to coś zupełnie innego i innowacyjnego. Ręczna prasa do pizzy Sigma Sprizza odtwarza ręczną zręczność pizzera w bardzo dokładny i podobny sposób, naśladując jego niezrównaną delikatność. Oryginalny i chroniony system mikro-rolowania, który został opatentowany, wynika z innowacyjnej intuicji do obróbki ciasta, która została opracowana i osiągnięta w celu ugniatania ciasta w taki sam sposób, jaki robiłyby to ręce Pizzaiolo.